Espoo ma-pe 8-20, Helsinki ma-pe 12-17

TIETOPANKKI

UUSIA PALVELUITA VETDAYLTÄ!

Löytyikö lemmikiltä patti, joka huolestuttaa? Tuntuuko ahdistavalta odottaa patologin lausuntoa useita päiviä tai jopa viikkoja? Uuden analysaattorimme myötä pystymme tarjoamaan patologiaan erikoistuneen eläinlääkärin lausunnon nopeimmillaan jopa samana päivänä. 

Ihopatit lemmikeillä Suuri osa lemmikkien ihopateista on hyvänlaatuisia, mutta ilman tutkimuksia ja ohutneulanäytteitä ei patin laadusta voi sanoa mitään varmaa. Joskus viattomammankin näköinen patti voi olla pahanlaatuinen kasvain. Pahanlaatuiset kasvaimet voivat levitä ympäröivään kudokseen tai lähettää etäpesäkkeitä. Kaikki patit kannattaa siis käydä näyttämässä eläinlääkärille. 

Ohutneulanäyte Suurimmasta osasta pateista on suositeltavaa ottaa ohutneulanäytteet. Ohutneulanäytteen otto on yksinkertainen ja yleensä kivuton toimenpide, joka pääsääntöisesti onnistuu ilman rauhoitusta. Valtaosasta pateista saadaan alustava diagnoosi ohutneulanäytteiden avulla. 

Marginaalit varmuuden vuoksi Ohutneulanäytteen tulosten perusteella tehdään hoitosuunnitelma, suositellaanko seurantaa vai leikkausta ja leikataanko pienillä vai isoilla turvareunoilla eli ns. marginaaleilla. Pahanlaatuisissa kasvaimissa ennustetta parantaa ajoissa tehty poisto riittävillä marginaaleilla. Erityisalueet Erityisesti pään, raajojen, hännän, esinahan ja peräpään patit kannattaa tutkia ja tarvittaessa poistaa mahdollisimman pieninä, koska kyseisillä alueilla riittävän isojen poistomarginaalien saaminen on usein haastavampaa.